FORHÅNDSOMTALE

LØPSOMTALE

PÅ KANTEN

LIVETIMING

RESULTATER

WEB-TV


Dag 3 - Oppsummering

Supre brystsvømmingsjenter


Vi måtte vente til de siste øvelsene før vi fikk dagens første norske seniorrekorder. Bærumsvømmernes 4x200 meter fri-jenter var helt suverene, BSCs 4x100 meter fri lag tok sølv, men satte rekord. Kanskje var det jentenes 50 meter bryst som imponerte mest på dag tre av NM.

Tre jenter under den gamle juniorrekorden på 50 meter bryst var fasit etter juniorfinalene i dag morges. Raskest av alle var kometen Maria Altmann, som etter sykdom for alvor er tilbake og bedre enn noengang Nivåhevingen er definitivt reell når også forhåndsfavorittene Silje Mikkelborg og Ariel Braathen er under den gamle rekorden.

Det er fremdeles øvelser som er svakere enn andre, men generelt er tendensen fortsatt god når det kommer til finale- og medaljenivå.

Armin Porobics juniorrekord på 50 meter rygg var den siste av dagens individuelle, men det var flust av gode prestasjoner likevel.

Henrik Christiansen fortsetter sine gode prestasjoner. Denne gangen seks tideler over den norske rekorden på 400 meter medley - man vet man er storforlangende når man er litt skuffet over det, midt i en tøff treningsperiode.

Også Lavrans Solli bekrefter form med 25,23 på 50-meteren. Han har ikke mistet noe fart, og blitt mye bedre utholdenhetstrent. Det er spennende. Tiden var imidlertid litt for sakte til å overta ledelsen i kampen om kongepokalen. 865 poeng var elleve poeng bak Christiansens 876 poeng på 400 meter fri lørdag.

For første gang har man også fått en norsk-trent utøver under 50 sekunder på 100 meter fri. Niksa Stojkovski er mannen - 49,96 på førsteetappen på 4x100 meter fri. Han har søkt om norsk pass, vi venter i spenning... Denne tiden vil aldri bli den som slo Jarl Inge Mellbergs 50,20 - men neste år... Lambertseter vant stafetten, men sølvvinner BSC var også under den gamle norske rekorden og overtok dermed den. BSC satte også juniorrekord på samme øvelsen med et litt annet lag om morgenen.

Uvanlig rekordfattig dag for de funksjonshemmede. Mina Marie Heyerdahl Klaussen (SB7) satte rekord på 50 meter bryst, mens Marte Heggertveit (S9) forbedret rekorden på 400 meter fri.

Cecilie Johannessens kongepokal ser fortsatt trygg ut, men det kan skje ting på 100 meter fri, men det skal mye til. 817 er poengsummen å slå for jentene i morgen.

Bærumsvømmernes ledelse i klubbkampen på juniorsiden har skrumpet litt, men er fortsatt komfortabel. Lambertseter-seniorene har opparbeidet seg et forsprang, men med 17 poeng som skiller ned til Bærumsvømmerne er det full kamp der. En disk eller en strykning kan bli skjebnesvanger. De samme klubbene har ledelsen i medaljekampen.

Her finner du all stevnestatistikk