FORHÅNDSOMTALE

LØPSOMTALE

PÅ KANTEN

LIVETIMING

RESULTATER

WEB-TV


Dag 1 - Oppsummering

To norske rekorder - Altmann og Christiansen imponerte mest

To norske seniorrekorder, fem juniorrekorder og tre rekorder for funksjonshemmede er det man sitter igjen med etter dag en. Vår kanskje største profil leverte varene, men det var også duket for overraskelser.

Henrik Christiansen svømmer alle øvelser om morgenen, men et litt mer selektivt utvalg på kvelden. Da klemmer han til gjengjeld til. I dag ble det en 400 meter fri tett på egen norsk rekord, under A-kravet til OL (igjen) og en norsk juniorrekord på 200 meter medley.

Han har uttalt at han tror han blir bedre utover mesterskapet, så får vi se hvor det ender. Han har i alle fall gitt Lavrans Solli en list å hoppe over om han ønsker å utfordre Christiansen i kampen om kongepokalen.

Det var den etablerte - den største overraskelsen kom fra Maria D. Altmann som satte, nei, smadret, den norske juniorrekorden på 100 meter bryst. Der det var forventet at enten Ariel Braathen eller Silje Mikkelborg ville vinne øvelsen (i alle fall for junior) og også utfordre Siri Eva Kristiansens norske juniorrekord var det Altmann som stakk i fra.

I juniorfinalen ble det gull og nesten rekord, med fornyet selvtillit til finalen: sølv - 1.10,17 og en rekordforbedring med over halvsekundet. Bravo.

Den tredje individuelle juniorrekorden var det Sander Sivertsen som stod for i seniorfinalen på 100 meter butterfly. Han har jaktet rekorden en stund, og på (kanskje) siste forsøk lyktes det.

Det ble både junior- og seniorrekord på begge stafettene. Madla viser at deres mellom-, og langdistanse-miljø på guttesiden gir uttelling med reelle norske rekordar både for junior og senior på 4x200 meter fri.

På jentesiden var det Bærumsvømmerne som tok junior-rekorden på 4x100 meter fri, mens BSC befester sin posisjon på seniorsiden med å forbedre egen rekord. Stafettrekordene fortsetter dermed å forbedres - som er blitt en trend jevnt over på alle NM. Viser at det er mange miljø på et bra nivå. Bra det.

Bra bredde også på rekordsettarane for funksjonshemma - tre rekorder på tre ulike svømmere: Ingvild Bye, Sarah Louise Rung og Andreas Bjørnstad.

Bærumsvømmerne er suverent beste klubb på juniorsiden og leder også på seniorsiden, noen poeng foran Lambertseter.

All statistikk finner du her!