FORHÅNDSOMTALE

LØPSOMTALE

PÅ KANTEN

LIVETIMING

RESULTATER

WEB-TV


Dag 2 - Oppsummering

Imponerende Solli førte an

Lavrans Solli skapte overskriftene med sin 200 meter rygg, men også Cecilie W. Johannessen, Runar Borgen og Lambertseters damelag sørget for norske seniorrekorder.

Aller først Solli: 1.59,84 på 200 meter rygg - under drømmegrensen to minutter og plutselig er 200-meteren en øvelse man ser for seg at han kan bli en internasjonal toppsvømmer på. Verken han eller vi hadde sett for oss at det skulle gå så fort nå, en måned før VM. Men det viser også at han er gjennomtrent - og kan svømme fort når som helst, hvor som helst nå. Beviset er det også på at jevn trening over tid fungerer.

Jevn trening over tid fungerer også for Cecilie Waage Johannessen som nok en gang senker sin egen rekord på 50 meter fri - til 25,41. Fire hundredeler ned, Cecilie har gjort det til sin spesialitet med å hele tiden bite hundredeler av rekorden, og med Susann Bjørnsen ni hundredeler bak var det høyt nivå.

Runar Borgen stod for den siste individuelle seniorrekorden med sin 50 meter butterfly på 24,21 - også det fire hundredeler ned. Borgen et godt eksempel på at det er mange veier til Rom, Borgens gikk via USA og Tampa.

Lambertseters jentelag på 4x100 meter medley gjør at rekordene fortsetter å senkes på stafettene, igjen var flere lag under gammel rekord. Det er et godt tegn. Juniorrekord av Bærumsvømmerne på samme stafett i formiddag den eneste fra de yngste svømmerne i dag.

For funksjonshemmede satte Adam Ismael Wenham tre norske rekorder, mens Ingrid Thunem og Ingvild Bye satte en kvar.

Men det er ikke bare rekordene som er positivt i AdO arena. Generelt virker nivået å være høyere for å nå finaler, og det resulterer i flere tette og jevne løp med masse underholdning.

Vi har allerede nevnt 50 meter fri for kvinner. 100 meter fri og 50 meter butterfly for herrer var også høydare i kveld - også med utøvere som tør å by på seg selv og hoppe opp på pallen for å juble! Mer av det! Det er lov å være glad. Det er lov å være skuffet. Det er lov å vise det.

Henrik Christiansen leverte også godt i dag med 15.13 på 1500 meter fri. Hans andre løp under A-kravet til OL i dette mesterskapet. Det er sterkt og stabilt - og foreløpig er han trygt i tet i kampen om kongepokalen etter sin 400 meter fri lørdag. Cecilie Waage Johannessen har føringen for jentene, men 200-meteren hennes var bare 12 poeng foran Susann Bjørnsens 50-meter når det kommer til poeng.

Bærumsvømmerne suveren i beste klubb-kampen på juniorsiden, men ligger sju poeng bak Lambertseter på seniorsiden. Medaljestatistikken gjenspeiler mye av det.

Her får du all stevnestatistikk


Se bilder NM så langt fra stevnefotograf Wim Hetland (flere kommer).


Landslagssjefen halvveis:

"Jeg er veldig fornøyd med at svømmerne som skal til internasjonale mesterskap senere i sommer, både VM og EYOF, viser at de er i rute med til dels meget god svømming.

I tillegg er jeg glad for å se at nivået på mange øvelser, både for å komme til finale og å ta medalje, er høyere enn noengang. Det er mange juniorer som har tatt et steg, og det er jeg glad for å se."