FORHÅNDSOMTALE

LØPSOMTALE

PÅ KANTEN

LIVETIMING

RESULTATER

WEB-TV


Junior-NM og UM i svømming, Bærum 2014

Velkommen til årets siste mesterskap for landets beste unge svømmere. Junior-NM og UM arrangeres av Bærumsvømmerne i Nadderudhallen.

506 svømmere skal svømme 1646 individuelle starter og 372 stafettstarter under mesterskapet som er delt opp i to ulike aldersgrupper. For juniorer er alle fra 19 år yngre med, mens Ungdomsmesterskapet er for de fra 13-16 år.

Mesterskapet var bra i fjor, men det er grunn til å tro at det får et ytterligere puff i riktig retning under årets utgave. 1995, 1996 og 1997 er sterke årganger, som er med i år igjen.

VM-klare juniorer
De mest kjente svømmerne er Henrik Christiansen (Skjetten) og Elise Næss Olsen (Bærumsvømmerne). Begge de to er klare for kortbane-VM i Doha, Qatar, i desember. Derfor har neppe noen av de toppet formen hundre prosent til dette mesterskapet, men det er grunn til å forvente at de er med og preger mesterskapet.

Begge to har byttet klubb siden forrige NM, og det skal bli interessant å se hvordan det påvirker dem. En pekepinn på formen til fjorårets beste juniorutøvere får vi uansett.

De er imidlertid langt fra de eneste kvalitetssvømmerne. Markus Lie (Bergensvømmerne/Åstveit) og Armin Porobic (Lambertseter) har begge vært innom landslaget - og ryggduellen dem imellom blir et av mesterskapets høydepunkt.

En annen duell som blir meget interessant er den mellom Silje Mikkelborg (Skjetten) og Sofie Reisænen (Vågsbygd). De to er i ferd med å presse hverandre langt nedover på tidsskalaen på brystsvømmingsøvelsene. De får imidlertid selskap. Ariel Braathen (BSC) har satt en norsk juniorrekord på 50 meter bryst allerede i høst, og vil nok kjempe med de to andre også på de lengre distansene.

Klara Farkas (Bærumsvømmerne), Marte Løvberg (Lambertseter), Marius Solaat Rødland (Vestkantsvømmerne) og Jørgen Scheie Braathen (Skjetten) er andre som kan forventes å bli profiler under mesterskapet.

På kanten kan du møte Robin Dale Oen og lese kva han tenker er viktigast for unge utøvarar.

Stortalent har markert seg
Det er ikke hverdagskost at svømmere i UM-alder markerer seg i medaljekampen på medaljesiden, men Tomoe Zenimoto Hvas (Bærumsvømmerne) er etter 2.16 på 200 meter bryst under Nordsjøstevnet absolutt en reell medaljekandidat der. Ingen skal undervurdere 2000-modellen der.

Junior-NM og UM er også siste mulighet til å kvalifisere seg til nordisk junior- og pre-seniormesterskap i Väsby, Sverige i midten av november. Der er det fire plasser på hver øvelse, så sant man innfrir kvalifikasjonskravene.

I klassen for funksjonshemmede skal det bli interessant å se Adam Ismael Wenham, og å få status på om raceren fra Tromsø fortsetter sin voldsomme fremgang. Andre etterhvert velkjente navn som Marcus Haus (Eid), Andreas Bjørnstad (Drammen), Ingvild Bye (Kolbton), Ragna Forså (Mosjøen), Marte Heggertveit (BS/Åstveit) og Mina-Marie Heyerdahl Klaussen (Drammen) deltar også.

Klubbkampen
Asker ble beste klubb i UM i fjor, mens Lambertseter vant juniorkampen. I sommerens langbane-NM var det imidlertid Bærumsvømmerne som vant juniorklassen foran Bergensvømmerne og Lambertseter.

Disse klubbene vil nok gjøre seg gjeldende igjen. I tillegg kan man nok vente seg at Skjetten og BSC gjør store byks på poeng- og medaljelistene.

Vi håper dere vil få utbytte av NM-dekningen på disse nettsidene der vi vil skrive om inngående om alle øvelser, i tillegg at du finner linker til både web-tv, livetiming og lettfattelig resultatservice.