FORHÅNDSOMTALE

LØPSOMTALE

PÅ KANTEN

LIVETIMING

RESULTATER

WEB-TV


Dag 4 - Oppsummering

Kongepokalene til Snildal og Solli

 
Foto: Øyvind Thorsen (http://lsvk.zenfolio.com)

VM-svømmerne Lavrans Solli og Ingvild Snildal tok seg som ventet av kongepokalene.

Lavrans Solli (BSC) vant den etter sine 819 FINA-poeng på favorittøvelsen 50 meter rygg, mens Ingvild Snildal (Asker) tok den gjeve premien for sin 100 meter butterfly som gav 844 poeng.

Snildal var dessuten mestvinnende utøver på mesterskapet med seks gull og ett sølv.

De to hadde ikke toppet formen til mesterskapet og fortsetter nå forberedelsene til VM i Barcelona, sammen med Henriette Brekke, Susann Bjørnsen og Monica W. Johannessen.

Det var imidlertid Cecilie Waage Johannessen som stod for de individuelle norske seniorrekordene i mesterskapet da hun forbedret sine egne rekorder på 50 og 100 meter fri. En tredje seniorrekord kom fra Lambertseters stafettjenter på 4x100 meter medley.

Hun står over VM langbane i Barcelona i månedsskiftet juli/august etter en sykdomsperiode som gikk utover grunnlagstreningen.

Juniorrekorder ble det også noen stykker av - blant annet to på siste dagen, gjennom Veronica Bjørlykke (200 meter rygg) og Christian Tronvoll (50 meter fri). Det kom i tillegg til juniorrekordene satt av Henrik Christiansen (400 meter fri og 400 meter medley) tidligere i mesterskapet, samt Lambertseters 4x200 meter fri-lag for gutter.

Les om siste dagens forsøk og juniorfinaler løp for løp her

Les om siste dagens seniorfinaler løp for løp her

Når det gjelder klubbkampen ble det storeslem til Lambertseter med høyeste poengsum for senior og suverent høyeste poengsum for junior. På juniorsiden ble de også mestvinnende klubb med ni gull, tre sølv og fem bronse.

På seniorsiden ble BSC igjen mestvinnende klubb med åtte gull, men denne gangen var det langt jevnere enn det har vært med de siste mesterskapene. Både Lambertseter, Asker og Bergensvømmerne stoppet på sju.

Veronica Orheim Bjørlykke (Aalesund) ble mesterskapets mest premierte utøver med totalt 15 medaljer. Seks gull, to sølv og en bronse for junior i tillegg til ett gull, tre sølv og to bronse i seniorklassen.

Sarah Louise Rung (Madla) vant ikke uventet beste prestasjon for funksjonshemmede etter sin 50 meter bryst, som bare såvidt var over verdensrekorden på øvelsen.

Få detaljert resultatinformasjon her

Utover det har Aquarama vist seg som et flott anlegg å ha norske mesterskap i, og også til å være svært hurtig.

 

 

Landslagssjefens dom:
Petter Løvberg var stort sett fornøyd etter NM i Kristiansand.

Mesterskapet generelt:
– Jeg ser at det på veldig mange øvelser er tøffere å komme i finaler enn før, i tillegg til at det er mange flere kvalifiserte. Så mange som 50 kvalifiserte på enkelte øvelser kan jeg ikke huske ha skjedd før. Så bredden er helt klart større, sier Løvberg.

– I tillegg så er det flere som setter juniorrekorder her, og også en del yngre utøvere som er tett på og på et høyere nivå enn før. Det viser at vi jobber godt med de nest-beste og yngste, sier landslagssjefen og trekker spesielt frem Elise Næss Olsen og Sofie Reisenæn som eksempel, men poengterer at det er flere.

Uansett er han opptatt av at man på ingen måte har nådd målet, bare fordi man er blitt litt bedre.

– Vi, jeg også, må passe meg for å hausse opp for mye. Det er langt fra å være en god norsk juniorsvømmer til å være på internasjonalt seniornivå, poengterer han.

VM-svømmerne:
– Ingvild Snildal viser strålende form. Ideelt sett skulle jeg nok likt å sett henne på 58-tallet på 100 meter butterfly, men hun gjør noen småfeil. Hun trenger noen løp for å justere seg inn, og slik sett har NM vært veldig nyttig for oss. Blant annet 200 meter medley viser jo at hun fysisk er i strålende forfatning.

Det er tre uker til mesterskapet i Barcelona starter. Det gjer landslagssjefen trygg på at de skal få gjort de finjusteringene de trenger med alle utøverne.

– Lavrans presterer over det jeg hadde forventet. Jeg er veldig fornøyd med måten han har tatt tak i seg selv, og særlig det at han perser på 200 meter rygg og i tillegg svømmer så bra på 50 meter rygg og 100 meter rygg etter en så tøff treningsperiode har imponert meg.

– Henriette Brekke er på nivået hun har vist at hun ligger på. Hun er veldig stabil der, og det er verken pluss eller minus ved henne, så håper vi på utvikling til VM. Susan Bjørnsen har perset på alt og viser at hun både er hurtigere og mer utholden enn før, uten at hun heller har lagt opp til å prestere i dette mesterskapet. Monica viser jo spesielt på 50 meter butterfly at hun er i form. Konklusjonen er at alle fikk vist at de er i rute, og det er ingen jeg er noe bekymra for formen til.

I ukene frem mot VM vil det handle om å trene, men samtidig skape trygghet i gruppen, og være forberedt på det som venter i et mesterskap med 180 deltakende nasjoner.